Aveti nevoie de:
- un pahar (Highball glass) de 240 sau 350 ml.
- vodka - 1 parte (50 ml)
- suc de portocale - 2 parti (100 ml)
- cateva cuburi de gheata
Indiferent de cantitatea de vodka folosita, sucul de portocale trebuie sa fie de doua ori mai mult.
Mod de preparare: Se toarna vodka si apoi sucul de portocale in paharul umplut cu cateva cuburi de gheata (de unde si numele "on the rocks" - turnat peste gheata) si se amesteca bine.
Optional se poate adauga o lingurita (1 tsp) de zeama de lamaie pentru gust.
Se poate garnisi cu o felie de portocala sau de lamaie.
Variatii:
Inlocuind sucul de portocale cu o batura carbogazoasa, facem un Hi-Fi.
Sau pentru a face bautura mai gustoasa, putem adauga putin liquor Amaretto (facut pe baza de caise sau migdale, sau chiar si amandoua) rezultand un Sameretto.
O alta variatie (mult mai pe gustul meu) ar iesi inversand cantitatile ingredientelor (1 parte suc de portocale si 2 parti vodka) rezultand un Driverscrew.
Bottoms up!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu