joi, 29 noiembrie 2007

Arcade Cafe

Ce ar fi mai potrivit in centrul vechi al Bucurestiului decat un local in acelasi stil? Si cand spui vechi, nu poti sa spui decat Arcade.

Site oficial Arcade Cafe

1.Look: Elementul predominant in local este fierul forjat, pe care il gasesti cam peste tot, in mesele si scaunele din local(al naibi de greu de miscat), grilajele foarte solide de la ferestre si in elementele decorative care impodobesc peretii.Pe Langa acestea, mai poti observa diferite obiecte de anticariat ordonate frumos pe policioare de lemn, oglinzi imense, iar pe terasa din spate, multe plante agatatoare si palmieri pitici,scaune si (sa le spun) prispe de piatra destul de confortabile acoperite cu pernute.De la ultima vizita facuta localului, terasa s-a marit considerabil, iar la subsol s-a deschis si un club pe care nu am apucat sa-l vizitez, dar din poze arata destul de bine.
2.Preturi: normale spre maricele.
Cocktail-urile - cele alcoolice 15 lei cele non-alcoolice 11 lei
Shots - 10 lei
Gin (50 ml) - 9 lei
Long Drinks (250 ml) - 13 lei
Vodka (50 ml) - 9 lei
Tequila (30 ml) - 6 lei
Liqueur (50 ml) - 9-10 lei
Vinuri la sticla - 27-35 lei
Vinuri la pahar - 8-6,5 lei
VIN FIERT - 6,5 lei :D
Berea (500 ml) - 5-6,5 lei
Berea (330 ml) - 8-11 lei
Cafea - 5-9,5 lei
Singurele lucruri care m-au deranjat au fost: lipsa gramajului la cocktailuri si lipsa orcarui fel de mancare, patronul considerand covrigeii din partea casei ca fiind indestulatori pentru orice client infometat.
3.Muzica: Desi eram obisnuit cu muzica lounge, chillout sau chiar muzica din anii 70-80 ieri nu am auzit decat trance si dance (probabil venind de la clubul aflat la subsol).
4.Servirea: rapida si eficienta.Dar si aici sunt cateva lucruri care m-au derajat: lipsa unei uniforme de orice fel si servirea (majoritatii) comenzilor direct cu mana, fara nici o tava.Stiu ca nu este nimic extraordinar sa aduci o bere sau o cafea pe tava, dar o bautura mai fina (shot sau cocktail) ar trebui sa aiba o prezentare mai speciala, nu credeti?
5.Calitatea produselor: Cel putin Orgasmul consumat de mine a fost mai mult decat delicios, alcoolul simtindu-se din abundenta, iar cafeaua foarte buna, de-asemenea.

Ca nefumator, noaptea petrecuta pe terasa a fost un chin, dupa circa o jumatate de ora aproape ca nu mai puteam respira din cauza fumului, iar galagia devenea in anumite momente aproape insuportabila.
Daca aveti de gand sa mergeti aici va recomand sa sunati inainte. Nu este indicat sa va bazati prea mult pe sistemul de rezervari online, acesta avand prostul obicei sa clacheze in cele mai nepotrivite momente.

Cu aceasta ocazie am reusit sa vad faimoasele amenajari care s-au facut in aceste luni in zona Lipscani, si trebuie sa recunosc ca sunt destul de impresionat.Pavat, luminat, curat ... mai mai sa nu recunosc locul, sper doar sa nu se lase pe o ureche si sa termine de amenajat toata zona.

Nota personala: 3/5

6 comentarii:

Radu Restivan spunea...

Bai, dar mult te mai plimbi tu prin oras :)

Crusher spunea...

Pai ce sa fac?Sa lenevesc in fata calculatorului?
Multumesc pentru primul comment pe noul meu blog.

gica spunea...

de ce nu obs inainte sa comentati??la arcade exista uniforma(tricouri rosii sau verzi branduite)
in legatura cu mancarea..este o cafenea nu un restaurant dc vrei sa mananci du-te frate la un restaurant sau la fornetti dc nu ai bani!!!
covrigei sunt ok o mica atentie din partea casei,si chiar merg cu berea(pun pariu ca ai mai cerut un cosulet cu nesimtire,ca de asa e romanu...)
servirea ff ok,comanda vine neasteptat de repede in comparatie cu alte localuri
cock. sunt ok si sa nu mai spun ca sunt de calitate (mojito are menta proaspata) si mai au si decor (un lucru mai rar intalnit(din pacate)in alte cafenele de gen...
concluzie:CRUSHER impusca-te!!!!
nu mai critica inainte sa obs si dute mai des si o sa vezi ca lumea iubeste acel loc!!!asta datorita eforturilor depuse...(sunt clientul cafenelei din 2005)
A,era sa uit si aici ca si la lucky 13 se impune o consumatie in weekend si m-i se pare f normal deoarece dc te duci undeva trebuie sa consumi???au si ei un target ce ai vrea sa vina unu ca tine sa se aseze la o masa imensa si sa atarne la o bere???cam atat

Crusher spunea...

Cata agresivitate, si ti-ai facut cont la gmail doar ca sa-mi raspunzi la post ... ma simt onorat.

Cand am fost eu, baietii care serveau in spate NU aveau asa zisele "uniforme" tricouri whatever, ori sunt uniforme si le imbraca in fiecare zi ori nu le mai poarta deloc.
Am spus ca nu exista nimic de mancare pentru ca inainte, acum un an si ceva, serveau sandwich-uri care erau foarte bune, si atat eu cat si amicii cu care eram le-am simtit lipsa, si daca tot te lauzi ca esti clientul lor din 2005 ar fi trebuit sa stii asta.
Romanul e nesimtit zici?Si tu ce esti in cazul acesta?Chinez?
Nu prea cred ca te intereseaza pe tine ce si unde mananc eu sau cati bani am in buzuzunar.Fornetti nu mananc nici daca as muri de foame, iar de covrigei nu ma ating deloc cu atat mai putin sa mai cer un cosulet.
Si eu sunt client Arcade din 2005 si mari schimbari nu am vazut in anii astia.
Comanda vine neastepta de repede cond probabil e mai gol localul, iar bauturile or fi fost de calitate in cazul tau pentru ca le esti asa client fidel.
In primul rand cand ma duc intr-un astfel de local ma duc sa beau ceva fin sau o cafea cu amicii si sa palavragim vrute si nevrute, daca vrei sa bei o bere te duci frumos la terasa din coltul blocului sa-ti scuipe vecinul de masa seminte in ceafa si sa-ti urle o manea in urechi nu in centrul Bucurestiului.

Asta este parerea mea despre localul respectiv, nu te pune nimeni sa citesti si mai ales sa fii de acord cu mine, se numeste libera exprimare omule.

Unknown spunea...

gigi, lol prietene, nu ti se pare ca esti cam nesimtit? arunci cu jigniri in stanga si-n dreapta fara cel mai mic argument... du-te tare si lasa-ne;)

Anonim spunea...

sus in bar whisky jd 70 cl + 6 redbull 25 cl = 224 RON , iar jos in club 2 x whisky jack daniels (50 ml cred a venit cu redbull peste) = 32 ron , 2 x redbull = 24 ron in conditiile in care whisky + cola = 15 ron ...
Servire cu intarziere, bataie de joc din partea barmanului,ospatarilor samd ... lasam spaga in tara asta sa nu ne scuipe in bauturi (citat "Sa traim bine!")