vineri, 7 martie 2008

Cocktails - Caipirinha

Aveti nevoie de:

- un pahar (old fashioned glass) de 8-12 oz (240-360 mL)
- 2 lingurite de zahar (alb sau brun dupa preferinte)
- 1 lamaie verde (lime)
- gheata (cuburi sau sfaramata)
- 50 mL de Cachaça

Mod de preparare:


- se taie lamaia la capete si apoi in doua, se scot samburii din mijloc, si apoi se taie din nou in bucatele mai mici
- se pun bucatile in pahar si apoi se pune zaharul peste
- se amesteca totul bine - se recomanda presarea acestora cu un pisalog (muddler)
- se umple paharul cu gheata
- se toarna Cachaça pana se umple paharul

Derivate din Caipirinha:
- cea mai cunoscuta este Caipiroska, la care se inlocuieste Cachaça cu Vodka
- si Caipifruta, care se prepara tot cu Cachaça dar la care Lime-ul este inlocuit cu fructe (simple sau combinate), lapte si gheata sfaramata. Fructele folosite la Caipifruta sunt: tangerine, grapefruit, kiwi, fructul pasiunii (maracuja), mure, capsuni, fragi, ananas, mango, struguri, caja si caju.

Rezultatul:
Bottoms up!

Niciun comentariu: