duminică, 30 martie 2008

Mai "fura" taximetristii din Bucuresti?

Raspunsul se pare ca este DA.

Este (era) ora 3 si ceva, am luat un taxi Meridian de la Universitate spre casa, asta dupa ce am fost refuzat de doi gigei de la taxi 2000 pe motiv ca este prea aproape.
Nenea asta dotat corespunzator, cu GPS si anti-radar. Ii spun adresa si porneste vertiginos.

Pe la Campia Libertatii nenea se apleaca deasupra volanului, de ce? Habar nu am. Dupa vreo 10 secunde revine in pozitia normala si observ ca intre picioarele lui a aparut un fir dublu, rosu cu negru, care la inceput nu era acolo.
Ce naiba cauta firul ala acolo? Nu am nici cea mai vaga idee. In schimb am observat ca aparatul de taxat a sarit al naibi de vertiginos de la 9 lei la 12 cand pana la destinatie nu mai erau decat vreo 2 km.

Acum spuneti-mi voi mie ce facea cablul ala mai exact, in situatia in care avea aceiasi grosime si culoare cu cablul care pornea din aparatul de taxat? Plus hopul acela nesimtit de 3 lei.

Si NU, nu i-am retinut indicativul, si nici numele care atarna de oglinda la 10 cm de nasul meu. Dar ii stiu fata si desigur burta revarsata generos peste volan.

M-am ars? M-am ars. Sa-mi fie invatatura de minte.

4 comentarii:

autoarbiter spunea...

bah, tu stai aproape de mine :)) eu unul il puneam sa astepte in fata portii, ma intorceam cu tata si frati'miu si ii taiam sarma cu forfecuta :))

Crusher spunea...

1.Nu stau la casa.
2.La ora aia dormeau toti.
3.Iti spun sincer ca imi era sila sa ma iau de el.

Am preferat sa-l fac de cacat aici.

Dar stai linistit ca roata se invarteste :)

Unknown spunea...

taximetristii astia...eu stiu o poveste si mai "amuzanta".era noapte si trebuia sa vina o prietena in vizita.desi statea destul de aproape,a luat un taxi (la comanda) pentru ca ii era urat sa mearga noaptea tarziu.in final a costat-o numai 5 lei si taximetristul se facea k nu are sa ii dea rest.intre timp m-a sunat pe mine s-o imprumut cu 5 lei,ca sa nu ii lase lui dublu.cand am coborat,eram in papuci si nu puteam sa ies in strada,asa ca am rugat-o sa vina pana la usa.domnul taximetrist,a inceput in momentul acela s-o injure,sa foloseasca apelativul "fa" ,pentrul simplu fapt k nu ia lasat 10 lei in loc de 5,cat,practic costa drumul.

stiu ca de obicei este normal sa lasi cativa bani,dar exista momente cand nu ai mai mult,sau poate nu vrei sa dai din alte motive,si mi se pare inadmisibil sa iti vorbeasca in felul acesta pentru simplul fapt ca nu le-ai lasat bani in plus.

in final l-am reclamat.

Anonim spunea...

Povesti din astea cu taximetristi hoti sunt nenumarate. Numai eu stiu cateva zeci, dar una, pe care am simtit-o la buzunarul meu, mi-a ramas mai clara in minte.

Eram clasa a 8-a, seara de banchet si trebuia ajuns in rochii samd in zona Cotroceni. Am zis eu, o colega si un coleg sa luam un taxi, din Militari. Vreo 5 statii de autobuz deci? Cam asa.

Gasim taxi si chicotim si noi cat de cat entuziasti pe drum. In timpul asta, plata crestea intr-o veselie. Cand am ajuns acolo, 200 de mii de lei vechi. Eu raman usor gura casca la treaba asta. Colegii ma intreaba curosi: 'Auzi, sa-i lasam bacsis sau ceva?'...

In momente de genul asta ti-e tie pur si simplu prea rusine sa-i zici taximetristului ce magar lacom e, scuzati limbajul.