marți, 4 decembrie 2007

Movie time - American Gangster

American Gangster


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ce face acest film asa extraordinar? In primul rand actorii, unul si unul, nume cu greutate pe piata cinematografiei americane: Denzel Washington, Russell Crow, Josh Brolin, Armand Asante,Cuba Gooding Jr, Ruby Dee si multi altii. Un alt atu al acestui film este regizorul: Ridley Scott. La ce te gandesti cand auzi acest nume? Desigur numai la filme "legendare", cu incasari de zeci de milioane de dolari: Alien, Hannibal, Gladiator, Black Hawk Down. Adauga o actiune asezata in anii 60-70 si ai obtinut reteta perfecta pentru un film de succes.

ATENTIE Spoiler

Denzel Washington este Frank Lucas, soferul unui mafiot local de culoare, Bumpy Johnson (Clarence Williammais III), caruia ii preia afecerea cand acesta moare. Dispus fiind sa faca orice pentru a se impune, si distribuind marfa ieftina si de calitate superioara, acesta ajunge destul de rapid unicul distribuitor de heroina din N.Y.

De partea cealalta a baricadei, intr-un constrast izbitor, il avem pe detectivul Richie Roberts (Russell Crow). Acesta este pus in fruntea unei brigazi speciale anti-drog, formata pentru a gasi si anihila filiera "Blue Magic"(drogul in cauza).

Ce face Ridley Scott este sa puna in antiteza cele doua personaje principale, cum avanseaza amandoua in profesia fiecaruia, probleme si bucuriile din viata personala cu care se confrunta precum si caracterul fiecaruia (infruntarea dintre cei doi seamana foarte mult cu ce cea din "Heat", dintre Al Pacino si Robert de Niro).

Filmul are cam tot ce ii trebuie: suspans, actiune, dragoste (de familie, de sotie), scene dramatice (o mama moare dintr-o supradoza langa copilul care plange) si scene de o violenta aproape reala (executii in plina strada, lupte armate intre politie si traficanti). Sigur nu va veti plictisi urmarindul!

END Spoiler

Este poate putin cam lung pentru unii (157 de minute) si actiunea s-ar putea sa vi se para cam lalaita in anumite momente insa, American Gangster este un film bun, chiar foarte bun, care va fi apreciat de toata lumea, in special de fanii filmelor de genul "Scarface" sau "The Godfather". Un film care nu trebuie ratat!

Nota personala: 8/10

Vizionare placuta!

Review realizat in colaborare cu Alexiel.

Niciun comentariu: